sobota 9. února 2013

Tajemství rodu Dantonů - 2. díl

Naši sourozenci si ani nestihli pořádně prohlédnout sídlo a už tu byla noc. Byl to pro ně náročný den, a tak si rozdělili pokoje a vyrazili na kutě. Když Bratt vešel do svého pokoje, jako by zkameněl.
Zoom in (real dimensions: 800 x 600)Obrázek

Na zdi byl děsivý obraz nějaké ženy a Bratt si nevzpomínal, že by si ho předtím všimnul. Aby se zklidnil, přesvědčil se, že je jen přetažený a potřebuje se vyspat.

Gordona naopak při vstupu do jeho pokoje zamrazilo. Byla tam totiž fakt zima. Nešlo mu to do hlavy a tak začal hledat, odkut ten chlad může přicházet. A heuréka...
Zoom in (real dimensions: 800 x 600)Obrázek
Najednou se před ním otevřel tajný průchod do severní věže. Knihovnička ukrývala tajný pokoj se zvláštní postelí, která však Gordnovi přišla neuvěřitelně přitažlivá. Nechápal to, jen věděl, že na ní musí spát. Také si všimnul obrazu nádherné dívky. Bohužel vzápětí zjistil, že už je 100 let mrtvá.
Zoom in (real dimensions: 800 x 600)Obrázek
A nakonec Bella. Ta byla tak grogy, že jestli kolem ní byly nějaké prapodivné věci, ona je určitě neregistrovala.
Když se ráno probudili, Bratt už na stěně neviděl strašidelný obraz, ale úplně normální portrét. Asi byl opravdu je přetažený. Gordon naopak nepochyboval o existenci tajné místnosti, ale nehodlal se se svým tajemstvím nikomu svěřit, a tak na sobě nedal nic znát. A Bella? Ta byla do růžova vyspaná.
Každopádně všichni tři ráno cítili, že tohle je šance na nový život. Příležitost splnit si své sny. Bella se rozhodla, že začne svou pěveckou kariéru. A když náhodou bude moc špatná, stejně ji tu nikdo nezná, takže s tím prostě přestane (i když myslím, že jí to jde celkem dobře).
Zoom in (real dimensions: 800 x 600)Obrázek
Gordon chtěl využít svého vzdělání a zamířil své nové ambice do lékařství.
Zoom in (real dimensions: 800 x 600)Obrázek
A Bratt se rozhodl projít si sídlo. Při svých průzkumech našel želvu. Podle nápisu na teráriu zjistil, že se jmenuje Sir Turtles. Očividně se o ni pečovalo dobře. Doplnil jí jído a uložil zpět.
Zoom in (real dimensions: 800 x 600)Obrázek
Zbytek dne se rozhodl věnovat procvičování psaní. Tohle místo ho neobyčejně inspirovalo. Nakonec nad svýl notebookem usnul. Měl zvláštní sen. Byla v něm ta želva a mluvila na něj . Sir Turtles mu povídal o zakladatelích rodu Dantonů - Ivein a Mortovi.
Zoom in (real dimensions: 800 x 600)Obrázek
U nich prý začala strašná rodová kletba - kletba volby, která příjde, jakmile má někdo z rodu potomky! Ivein na kletbu samozřejmě nevěřila a tak brzy po tom, co porodila své dvě dcery, ji kletba dostala. Když byly dívky starší, začala se jedna z znich chovat nevypočitatelně a zle. Bylo to stále horší, až to došlo tak daleko, že se dcera pokusila zabít svou sestru a Ivein ji při tom zabila. Nedokázala však unést tíhu toho skutku. Svědomí ji užiralo, až se zbláznila a oběsila se ve velkém sále. A jestli Bratt něco nepodnikne, jeho sestře hrozí stejný osud.
Zoom in (real dimensions: 800 x 600)Obrázek
Ráno byl Bratt velice zmatený, ale ten sen v něm pořád nějak hlodal. Želva byla zase obyčejná, nemluvící želva. Bratt se však nedal a začal zkoumat rodinné spisy. Jaké bylo jeho překvapení, když našel zprávu o sebevraždě Ivein Elizabeth Dantonové. Že by to nakonec byla přecijen pravda?

Žádné komentáře:

Okomentovat