sobota 2. února 2013

Tajemství rodu Dantonů

Tajemství rodu Dantonů - tak jsem nazval svůj první příběh. Příběh tří sourozenců, kteří ještě netuší, co vše se jim má přihodit.

Zprava Gordon (nejmladší ze sourozenců) byl vždy taková černá ovce rodiny. Rád lidem ubližuje (nerad si ale špiní ruce, takže většinou citově vydírá) nebo se lidem mstí a baví se cizím utrpením. Jako by lidem musel pít krev ;) . Nejstarší z nich, Bratt, je přesným opakem svého bratra. Vždy se snaží být milý, přátelský a je jedním z posledních gentlemanů. Sice ví, jaký je jeho bratr, ale přesto nepřestává věřit, že někde uvnitř je kousek dobra a tak bratra vždy brání. Po  tomto se však musí jít uklidnit ven, udělat někomu radost. A to se mu daří jako mávnutím proutku. Nakonec je tu jejich krásná sestra Bella. Je to milá dívka, na první pohled možná křehká, ale uvnitř pevná jako skála. Má sen stát se zpěvačkou. Když ale byla malá, snila o tom, že je víla a pobíhala nahá po lese.
Jenže nyní jsou to nejen sourozenci, ale také sirotci. Je to 3 roky, co jim zemřeli rodiče (uhořeli při požáru lesa, kde byli stanovat) a nyní jim umřeli i prarodiče. Rodiče jim přitom říkali, že babička s dědou už dávno umřeli. Jaké to tedy bylo pro naši trojici překvapení, když jim přišel dopis, aby se dostavili k dědickému řízení do Moonlight Falls.


Přijeli do města za notářem. Zdá se to být poklidné městěčko schované před světem uprostřed hor. Jenže Bella z něj nemá z nějakého důvodu dobrý pocit.


Notář jim sdělil překvapivou věc. Podle závěti jim prarodiče odkázali svůj dům zde ve městě. Podmínkou je, že zde musí setrvat alespoň jeden měsíc. Vydali se tedy podívat na onen dům. Ani nemohli uvěřit svým očím, když k němu přijeli.

Ještě nedávno mysleli, že jsou prarodiče dávno mrtví. Jejich rodina nebyla nikdy nějak bohatá, ale teď před nimi místo domu stojí...
...hrad, staré rodinné sídlo. A jak známo, když je někde staré rodinné sídlo, budou tam i stará rodinná tajemství a spousta nebezpečí.

Žádné komentáře:

Okomentovat